over Marjolein

Als ervaren yogadocent bied ik laagdrempelige lessen. Beginners voelen zich in mijn lessen algauw thuis, terwijl ook de meer beoefende yogi zich uitgedaagd kan voelen. Ik bied je een veilige omgeving waarin je bewust kan leren en groeien.
 
Ruim dertig jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met yoga.  Sinds die tijd volgde ik lessen en opleidingen bij verschillende docenten, vooral Iyengar yoga waarbij veel nadruk ligt op de precieze en veilige uitvoering van de houdingen. Dat breng ik mee in mijn lessen.
In 2017 heb ik met veel plezier de Vinyasa Teacher Training gevolgd en afgerond bij Yoga Moves in Utrecht waar ik sindsdien ook les geef .

Al langer getriggerd door het diep kalmerende effect van Yoga Nidra ben ik in 2018 op het spoor van iRest Yoga Nidra gekomen en heb ik de docentenopleiding bij James Reeves en Richard Miller gevolgd (zie onder Wat is Yoga Nidra?). Inmiddels (mei 2020) ben ik gecertificeerd iRest docent en mentor. Na al die jaren yoga heb ik in dit proces geleerd wat het ├ęcht betekent om naar mijn eigen lichaam te luisteren. Op een dieper niveau. Dat vind ik zo waardevol, dat ik het graag doorgeef. 

Begin 2022 heb ik de opleiding tot yin docent gevolgd bij Arhanta. Ik ervaar yin als heel waardevolle aanvulling op meer actievere vormen van yoga of andere lichaamsbeweging. 

Ik blijf graag leren en volg cursussen, retraites en trainingen op gebied van o.a. filosofie en ayurveda. Ik lees ook graag over deze onderwerpen. Maar het meest leer ik van mijn leerlingen en van mezelf. 
 
Als manager van een grote afdeling in een complexe organisatie en als moeder van twee jong volwassen dochters weet ik wat het moderne westerse leven van je kan vragen en hoe yoga je daarbij kan helpen. Op de mat en vooral ook daarbuiten.


Wat anderen over Marjolein zeggen

Marjolein is een fijne, gegronde, warme aanwezigheid. Ik heb het gevoel dat ik volledig mag ervaren wat ik ervaar in haar aanwezigheid.  Sukanto, februari 2021